Over Paddy’s

Hoe het ooit begon

Toen de familie Moeskops het voormalige Hotel Atlanta kocht was het een alcoholvrij hotel en in het bezit van geheelonthouders. Daarom werd het pand verkocht met de afspraak dat er 5 jaar lang geen alcohol geschonken mocht worden. Een prachtige kwalitaria “Snackhouse” werd geopend. Na 5 jaar verviel de clausule en “Snackhouse” maakte plaats voor het inmiddels bekende Paddy’s. Vanaf de eerste dag dat Paddy’s zijn deuren opende, was het niet meer weg te denken op de Oude Markt.
Gasten voelden zich direct welkom en wisten ons snel te vinden. Paddy’s maakte zijn entree als een Ierse Pub. De kleuren zwart, groen en goud versterkten dit gevoel. Al snel maakte de Ierse muziek plaats voor “feestmuziek” op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden en gingen de voetjes van de vloer. De dancing van Paddy’s was geboren. Op de eerste etage was er de mogelijkheid om te genieten van onze Ierse bistro, met gerechten als Irish stew en Irish Red Roasted Pork op de kaart.

Verandering van concept

Ondanks dat het concept van Paddy’s na verloop van tijd veranderde, heeft de uitstraling van de oorspronkelijke Ierse pub nog lange tijd bestaan. De kleuren groen, zwart en goud bleven aanwezig, en de Ierse beschermheilige St. Patrick heeft nog lang levensgroot op de wand geschilderd gestaan. De naam Paddy’s is ook afkomstig van deze Ierse beschermheilige St. Patrick. De “shamrock”, die staat voor de goddelijke eenheid vader, zoon en heilige geest, vindt u nog steeds terug in ons logo. Bij Paddy’s krijgt deze shamrock wel een hele andere betekenis, namelijk de drie-eenheid van bar, bistro en dancing.

In 2002 maakte de Ierse bistro plaats voor ons tapasrestaurant. Sindsdien doet slechts ons logo nog herinneren aan de tijd dat we als Ierse pub begonnen zijn, al staat het nu voor Bar Tapas en Dancing bij Paddy’s.

Interieur

Sinds begin 2016 hebben we de vermaarde binnenstadkroeg “Old Dutch” erbij gekregen. Door deze uitbreiding hebben we een nieuwe keuken, garderobe, toilettengroepen en bar kunnen realiseren.

Ook hebben we de kleuren en interieur binnen vernieuwd zodat alles meer één geheel is, maar wel de gezelligheid en nostalgie van vroeger heeft.

foto-restaurant